Gyakran ismételt kérdések az oktatói továbbképzéssel kapcsolatban

Kinek szól a foglalkozássorozat?

Oktatóképzés? PAT akkreditált továbbképzés? Mi a különbség?

Mennyibe kerül a PAT akkreditált továbbképzés?

Pedagógus továbbképzésben hány óra számolható el?

Milyen témákat tárgyalnak a PAT akkreditált továbbképzések?

Milyen formában zajlik a PAT akkreditált továbbképzés?

Hogyan lehet részt venni a PAT akkreditált továbbképzésen?


Kinek szól a foglalkozássorozat?

A foglalkozássorozat célközönsége az informatika szakgimnáziumokban oktató infotanárok. A foglalkozássorozat keretein belül meghirdetett PAT akkreditált továbbképzés pedig elsősorban a magyarországi Cisco Akadémiák oktatói számára kerül meghirdetésre.

Oktatóképzés? PAT akkreditált továbbképzés? Mi a különbség?

A meghirdetett PAT továbbképzések célja, hogy fejlessze a Hálózatok I. (Hálózati ismeretek I.) tantárgyat tanító Cisco Akadémiai oktatók szakmai és módszertani kompetenciáit. A továbbképzés elvégzését követően a résztvevők nem válnak Cisco Akadémiai oktatóvá.

A Cisco oktatóvá válás feltétele az Oktatóközpontok által meghirdetett oktatóképzések elvégzése. Ezek jellemzően 1 hetes, személyes részvétellel zajló képzések. A meghirdetett oktatóképzések az alábbi linken tekinthetők meg:

http://netacad.hu/hu/oktatokepzesek 

Mennyibe kerül a PAT akkreditált továbbképzés?

A képzést a HTTP Alapítvány az akadémiákkal kötött támogatási, illetve oktatási megállapodás keretében biztosítja, így az  oktatóknak nem kell részvételi díjat fizetniük.

Pedagógus továbbképzésben hány óra számolható el?

A továbbképzések pedagógus-továbbképzési (PAT) programakkreditációval rendelkeznek, így a kötelező pedagógus-továbbképzésben a 90 óra elszámolható.

Milyen témákat tárgyalnak a PAT akkreditált továbbképzések?

A középfokú szakképzésben 2014. szeptemberében a Hálózati ismeretek I. tantárgy 2017. szeptemberében pedig a Hálózatok I. tantárgy keretein belül kezdték meg az iskolák a CCNA R&S kurzus első szemeszterének az oktatását a 10. évfolyamos diákok számára. Az új tantárgy és tananyag oktatásának megkönnyítése érdekében a PAT akkreditált továbbképzés elsősorban erre a témára fókuszál. A HTTP Alapítvány munkatársai olyan segítséget szeretnének nyújtani a tanároknak, amivel könnyebbé válhat a következő időszakban az új tananyag oktatása. Szeretnénk hónapról hónapra hasznos tippeket adni, hogy a következő hetekben milyen módszerekkel, milyen eszközökkel tanítsuk a tananyagot.

A most meghirdetett PAT 1. "Bevezetés a hálózatok világába - továbbképzés" a 10. évfolyamban kezdődő Hálózatok I. (Hálózati ismeretek I.) tantárgy 3 éves tananyagának első másfél évét ( 10. évfolyam és 11. évfolyam első féléve) fedi le, igazodva a tanmenetjavaslatunkhoz és a CCNA R&S kurzus első szemeszteréhez. 

A PAT 2. "Forgalomirányítási és kapcsolási alapok - továbbképzés" pedig a Hálózatok I. (Hálózati ismeretek I.) tantárgy oktatásához nyújt segítséget. Itt a 11. évfolyam második félévét és a 12. évfolyamot lefedő CCNA R&S kurzus második szemeszteréhez és a tanmenetjavaslathoz igazodunk.

Milyen formában zajlik a PAT akkreditált továbbképzés?

A PAT akkreditált továbbképzés az infoTanárium - online szakmai foglalkozássorozat infotanároknak keretein belül zajlik. Minden foglalkozáson korlátozott férőhellyel, de biztosítjuk a helyszíni részvételt. A foglalkozások helyszíne a HTTP Alapítvány Csörsz utcai oktatóterme, de esetenként  más budapesti vagy vidéki helyszín is lehet. A fentieken túl - minden foglalkozás munkájába - online is be lehet majd kapcsolódni távolról, WebEx közvetítés keretében. Az Alapítvány biztosítja a közvetítés felvételének utólagos megtekintést is azok számára, akik elfoglaltságuk miatt elmulasztanák valamelyik alkalmat. (Akik hivatalos PAT-os képzés keretében vesznek részt, azok maximum két alkalommal tehetik ezt meg.)

Hogyan lehet részt venni a PAT akkreditált továbbképzésen?

Mivel akkreditált programokról van szó, így az Alapítvány csak azok számára tud a képzés lezárásakor tanúsítványt kiállítani, akik hivatalosan is jelentkeznek a képzésre, folyamatosan részt vesznek azon, és a továbbképzési dokumentáció elkészítésében is együttműködnek. Akik szeretnének tanúsítványt, azok az alábbi linken tudnak jelentkezni a PAT 1. akkreditált képzésre (A PAT 2. képzés februárban indul, jelenleg nem lehet rá jelentkezni.):

www.netacad.hu/ascw/patregisztracio2017

Nem kell a fenti részletes jelentkezési lapot kitölteni azoknak, akik nem akarnak a hivatalos PAT akkreditált képzésen részt venni, ugyanakkor fontosnak tartják tudásuk fejlesztését.

Ahhoz, hogy a helyszíni részvétellel és a WebEx közvetítésével kapcsolatos információkat el tudjuk juttatni, mind a "hivatalos", mind a "nem hivatalos" résztvevőknek regisztrálniuk kell az aktuális képzési napra. Ez a regisztráció roppant egyszerű, csupán nevet, e-mail címet, és az akadémia nevét kell megadni, valamint ki kell választani, hogy személyesen vagy WebExen keresztül szeretne bekapcsolódni a résztvevő. Erről minden továbbképzési nap előtt e-mailben értesítést küldünk.