Szakgimnáziumi kerettantervek szeptembertől

A 2016/2017-es tanévtől kezdődően felmenő rendszerben a szakgimnáziumokban új kerettantervek szerint kell tanítanunk. Ezzel kapcsolatosan tartottunk egy rövid tájékoztatást a 2016. június 3-án megtartott ASC Workshopunk keretében, ami megtekinthető a netacad.hu oldalon.

Az NSZFH honlapján jelenleg elérhetők a kerettantervek munkaanyagai, melyek várhatóan alapjaiban már nem fognak változni.

A korábbi tervekhez képest módosultak a szakgimnáziumi óraszámok, így ebben az anyagban még szerepel a 9-12. évfolyamokon összesen 5 óra szabadsáv, amiről a fent említett online továbbképzésünkön is beszéltünk. Ez a természettudományos oktatás és az informatikai óraszám emelése miatt megszűnt, így az elhangzottakat már ezek a változások felülírták. Természetesen ennek megfelelően a végleges jogszabályi anyagban biztosan módosulni fog a kerettanterv, hogy az óraszámok teljes szinkronba kerüljenek.
A kerettanterv több ponton a jelenleg is érvényes kerettanterv leporolt, aktualizált változata, de vannak benne komoly újítások is. Ehhez szeretnénk a nyáron a lehető legtöbb hasznos segédanyagot összegyűjteni, és az oktató kollégák számára elérhetővé tenni.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »