Célegyenesbe ért az EuroSkills 2018 felkészülés

Intenzív szakaszába lépett az EuroSkills 2018 Budapest versenyen az informatikai rendszerüzemeltető szakmát képviselő csapat felkészülése. Déri Levente és Orodán Tamás a szeptemberi versenyig szinte minden nap, legalább napi 8 órában a versenyre való felkészüléssel foglalkozik.

Az EuroSkills rendezvény informatikai rendszerüzemeltető szakmájának feladata több szakmai területet kér számon a kétfős csapatoktól. Többek között Cisco hálózati eszközök segítségével kell egy elképzelt, több telephelyes nagyvállalat informatikai hálózatát megvalósítani, majd ezen a hálózaton szolgáltatásokat biztosítani különböző operációs rendszereket használó kliensek számára. A megvalósításhoz nyílt forráskódú Linux alapú rendszereket és Windows szervereket is használnak a megmérettetésben résztvevők, és természetesen fontos az IT rendszer biztonságának megteremtése is.

Levente és Tamás a felkészülést általános, a verseny témájába vágó szakmai anyagok feldolgozásával kezdte meg. A verseny előtt három hónappal kerül nyilvánosságra a várható alapfeladat, melyen közvetlenül az esemény előtt, a nemzetközi szakértőkből álló csapat legalább 30%-ban módosít majd. Amint ismert lesz az alapfeladat, a magyar csapat elsődleges célja  az abban lévő technológiák kipróbálása, részletes elemzése és a lehetséges megoldási tervek optimalizálása lesz. E mellett a HTTP Alapítvány szakmai felkészítő csapata megpróbálja a lehető legtöbb lehetséges módosítási javaslatot felvázolni, illetve problémamegoldó készségük fejlesztésével a váratlan szituációk megfelelő kezelésére is felkészíteni a Magyarországot képviselő fiatalokat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a versenyzők felkészülése csak a megfelelő infrastruktúra kialakítása mellett lehet sikeres. Nagyon fontos, hogy a csapat a felkészülés során a nemzetközi megmérettetésen várhatóval megegyező, vagy ahhoz nagyon hasonló eszközökön gyakorolhassanak. Ezek mellett nagy jelentősége van az intenzív szakaszban a versenyzőket körülvevő környezetnek, hogy elsősorban a fejlődésre koncentrálhassanak, a hétköznapi problémákat háttérbe szorítva. Mindezek megszervezése idén is kihívást jelentett a HTTP Alapítvány csapatának, hiszen a csapat mindkét tagja vidéki lakóhellyel rendelkezik, a HTTP felkészítési műhelye viszont Budapesten található. Ezért jelentett nagy segítséget, hogy a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum felajánlásából Levente és Tamás egy belvárosi kollégiumban pihenheti ki a fárasztó felkészülési napokat.

Nagyon sok munka vár még a fiatalokra a szeptemberi budapesti versenyig. A Skills Hungary program megvalósítója, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, szakmai szponzora a HTTP Alapítvány, valamint a támogatók jóvoltából minden szükséges erőforrás Déri Levente és Orodán Tamás, azaz a magyar informatikai rendszerüzemeltető csapat rendelkezésére áll ahhoz, hogy elődeikhez hasonló, kimagasló eredményt érhessenek el a szeptember 26-28. között zajló, első hazai rendezésű EuroSkills versenyen.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »