EuroSkills 2018 döntő eredményei

Bár a nemzeti válogató döntője már lezajlott április 24 és 26 között, az továbbra is kérdéses, hogy kik képviselik Magyarországot a vállalati rendszerüzemeltető kategóriában jövőre. A döntő első négy helyezettje, Orodán Tamás, Zelenák Gábor, Déri Levente és Mészáros Dániel Béla fél éves szakmai felkészítésen vesz részt, melynek végén kerül kiválogatásra az a két versenyző, akik egy csapatot alkotva képviselhetik hazánkat a nemzetközi EuroSkills 2018 Budapest versenyen.

Az idei döntő feladata újabb sok érdekességet tartalmazott, mint azt már megszoktuk az elmúlt években. A versenyzők egy magyarországi pulitenyésztéssel foglalkozó cég két telephelyének hálózatát szimulálták le. Feladatuk volt a két telephely közti kapcsolat kiépítése, webshop, levelezés és alapvető szerver szolgáltatások telepítése. Idén akadt IoT (Internet of Things) feladatuk is. Raspberry Pi használatával egy webszerven keresztül vezérelhető infralámpát kellett tudniuk ki be kapcsolni, ami a most született puli kölykök alma fölött található. Ha sikerült ezt a feladatot megoldaniuk, akkor a kis pulik megmenekültek a fagyhaláltól. A valóságban az infralámpát egy led helyettesítette.

Természetesen a kihívások mellett voltak előre tudható feladatrészek is, ahogy az a nemzetközi versenyeken is megszokott. A középdöntő feladata, nem titkoltan, a döntő feladatának egy részlete volt, így erre a két forduló között készülhettek a versenyzők.

A versenyszervezés közben nem feledkeztünk meg a tavalyi év során a WordlSkills 2017 döntőjét megnyert Varga Ákosról sem, aki októberben Abu Dhabiban küzd majd a világ legjobbjaival az aranyéremért. Ákos, a felkészítése részeként, szintén részt vett a versenyen, ahol vetélytársa is akadt, a világversenyen majd Oroszországot képviselő Leonid Shmakov személyében. Leonid és az őt kísérő National Expert, Alexandr Gorbachev a tavalyi Euroskills 2016 Götheborg versenyen egy csapatot alkotva 3. helyezést értek el a Vajgel Viktória, Tóth Bence összeállítású magyar csapat mögött. A várakozásoknak megfelelően a legjobb eredményt versenyen kívül Ákos érte el, majd őt követte Leonid.

A döntő végeredménye a versenyzők között:

Helyezés

Versenyző neve

Iskola neve

I.

Orodán Tamás

 

II.

Zelenák Gábor

Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma

III.

Déri Levente

Szegedi Tudományegyetem

IV.

Mészáros Dániel Béla

Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma

V.

Deák Dániel

Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

VI.

Pintér Krisztián

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnáziuma

 

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »