Global IPD week

Május 8. és 12. között rendezték meg a szokásos Global Instructor Professional Development (GIPD) hetet. Az online rendezvénysorozat célja, hogy az oktatók első kézből értesüljenek az akadémiai rendszer újdonságairól, illetve főleg az újonnan bevezetendő, vagy népszerű hálózati technológiákba is betekintést nyerhessenek.

A Webex előadások általában három fő részre tagolódnak. Az első, Program Updates elnevezésűben az akadémiai programot érintő változások, fejlesztések ismertetése kap helyet. A második, több napra kiterjedő Technical Sessions keretein belül hálózati technológiák, az oktatási anyagban szereplő új, vagy azon ugyan kívül eső, de a szakmai továbbképzést szolgáló témakörökkel foglalkoznak az előadók. A harmadik rész pedig, ami az Instructor Forums címet viseli, szintén változatos témákat ölel fel, így például a legutóbbin a Cisco minősítésekről, valamint jól használható segédprogramokról esett szó.  

A májusi techológiai előadások gerincét az Internet of Things (IoT) kurzusok, illetve magának az IoT technológiának az ismertetése tette ki. Két kurzus, a Connecting things, valamint a Big data and analytics című bemutatása mellett szó esett a LoRaWAN-ról. A LoRaWAN egy közeghozzáférési (MAC) protokoll WAN hálózatokhoz, ami lehetővé teszi a kis teljesítményű készülékek számára, hogy kommunikáljanak az internethez csatlakoztatott alkalmazásokkal hosszú távú, vezeték nélküli kapcsolatokon keresztül. Emellett napjaink másik fontos fejlesztésével, az SDN-el (Software Defined Networking) is foglalkozott egy előadás, illetve bemutatták a DevNet alapvető használatát.     

A przentációk anyagaihoz való hozzáférés érdekében a netacad.com főoldalán megjelenő Professional Development részen belüli IPD Opportunities gombra kell kattintani. Ezután az újonnan belépőknek fel kell venniük (enroll) a kurzust a megjelenő oldalon. Aki már regisztrált, a Learn fülön belül találja meg Global IPD week címen. A régebbi GIPD hetek anyagai is elérhetők az Archives gombra kattintva, egészen a 2016. szeptemberi alkalomig visszamenően: mind a rögzített Webex előadások, mind az előadók Powerpoint bemutatói.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »