infoTanárium 10. foglalkozás - 2018. augusztus 31.

Az új tanévben ismét havi rendszerességgel jelentkezünk infoTanárium foglalkozásainkkal. Augusztus 31-én, pénteken lesz az első alkalom, ahol egy kis újítással készülünk. A Hogyan tanítsuk? - Hálózatok I. rovat keretében a korábbi években már minden témakört részletesen áttekintettünk, ezeknek a foglalkozásoknak a felvételei az infoTanárium Moodle portálján elérhetőek. Idén éppen ezért másfajta, a korábbinál interaktívabb segítséget szeretnénk nyújtani a Hálózatok I. tantárgyat oktató kollégáknak. Ez azt jelenti, hogy minden évfolyam esetében egy rövid összefoglalást követően lehetőséget biztosítunk számotokra, hogy az adott hónap témái közüli ti válasszátok ki, hogy miről is legyen bővebben szó. Ezen felül írásban kérdéseket is feltehettek, amire igyekszünk a foglalkozás során választ adni.

Az idei tanév sem indul izgalommentesen, hiszen a nyáron jelent meg a kerettantervi rendelet módosítása, ami számos területen állítja új kihívások elé az iskolákat és a tanárokat. A helyzet enyhén szólva nem egyszerű. A hozzánk érkezett nagyszámú megkeresésből kiderült, hogy nagyon nagy a bizonytalanság. Sisák Zoltán most arra tesz kísérletet, hogy a legfontosabb kérdésekben segítsen pontosan értelmezni a szituációt. Többek között az alábbiakra igyekszik megadni a megfelelő válaszokat:

 • Mely évfolyamokra kell alkalmazni idén az új kerettantervet?
 • Hány óra szabadsávval kell tervezni az egyes évfolyamokon?
 • Mit takar az "ágazati szakmai kompetenciák erősítése", hány óra jut rá és mit lehet ennek keretében tanítani? 
 • Hogy lehet "helyi tanterv szerint" a kerettantervben említett 190 órát felhasználni, ha nem is áll ennyi óra rendelkezésre?
 • Mit tanulhatnak azok a 11-es diákok, akik az előző tanévben úgy döntöttek, hogy nem választják a mellékszakképesítést?

Folytatjuk a Hogyan tanítsuk? rovatunkat a programozás témakörében is, ezúttal a 11. évfolyam haladó szintű programozási témaköreinek oktatásához adunk segítséget. A gyakorlati bemutatókhoz Kottra Richárd a C# nyelvet fogja használni.

Végül, de nem utolsó sorban útjára indítunk egy új Hogyan tanítsuk? rovatot is, melyben Jámbor Zoltántól kapunk segítséget, ötleteket a Linux alapok tantárgy oktatásához. 

A PAT-os képzéseinkre regisztrált kollégák számára a részvétel kötelező, de rajtuk kívül minden érdeklődő kollégát sok szeretettel várunk.

A legfontosabb információk a pénteki foglalkozásról:

 • Időpont: 2018. augusztus 31. péntek 14:30 - 16:35
 • Részvétel módja: WebEx közvetítésen keresztül
 • Regisztráció határideje: 2018. augusztus 30. (csütörtök)
 • Regisztráció a foglalkozásra

A képzési nap témakörei:

 • Hogyan tanítsuk? - Interaktív kérdezz-felelek a Hálózatok I. tanításához a 10., 11. és 12. évfolyamon
 • Kerettanterv 2018 - gyakran ismételt kérdések
 • Hogyan tanítsuk? - Fontos információk, segédanyagok, tippek a Programozás tanításához a 11. évfolyamon
 • Hogyan tanítsuk? - Fontos információk, segédanyagok, tippek a Linux alapok tanításához a 11. évfolyamon

A részletes program megtalálható infoTanárium sorozatunk oldalán.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »