Hozd csak a magadét! Itthon is beköszöntött a BYOD-korszak

A Cisco Magyarország felmérése szerint a hazai munkavállalók háromötödének van a munkahelyi hálózathoz csatlakoztatható mobileszköze, ráadásul a vállalatok többsége engedélyezi is a magántulajdonú eszközökkel a hozzáférést a céges hálózatokhoz. A tavaly publikált világméretű BYOD (—> Bring Your Own Device —> Hozd a saját eszközödet!) Cisco-kutatás a BYOD számos olyan előnyére világított rá, mint például az átlagosnál hatékonyabb munka, a nagyobb munkavállalói elégedettség és a gazdaságosság.

A nemzetközi kutatás tanulságainak ismeretében a Cisco Magyarország átfogó képet kívánt kapni a hazai irányzatokról, ezért a februárban megrendezte Cisco Connect hálózati konferenciát, ahol nem reprezentatív felmérés alapján igyekezett felmérni a sajáteszköz-használat hazai körülményeit.
 
Itthon is egyre több, üzleti célú, mobil eszközökre optimalizált alkalmazás érhető el. Minden eddiginél többen viszik magukkal mobil eszközeiket a munkahelyükre, és gyakran használják a mindennapi munkájuk közben. A „hozd és használd a saját eszközöd” irányzata iránt a munkaadók is mind nyitottabbak. Csakhogy a dolgozói mobil eszközök vállalati használata nagy biztonsági kihívás is az IT-szakemberek számára. A BYOD mindennapi alkalmazásához mindenre kiterjedő szabályozás és megfelelő vállalati eszközök szükségesek. Az igényekre a Cisco az Unified Access struktúrájára épülő megoldásokat kínál a vállalatoknak és a munkavállalóknak.
 
A Cisco Connect konferencián mutatták be a Cisco Unified Access architektúrán alapuló új Catalyst-kapcsolókat és WLAN-vezérlőt, amelyek az eddiginél egyszerűbbé teszik a BYOD-modell megvalósítását, a használói szabályok érvényesítését és a hálózati adminisztrációt, miközben optimalizálják a vezeték nélküli hálózat teljesítményét.

Forrás: Infovilág

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »