Indulnak a Skills Junior 2022 szakmai versenyek!

A HTTP Alapítvány immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Skills Junior informatikai versenyt középiskolában tanuló diákok számára. A már hagyományosnak tekinthető informatikai rendszerüzemeltető mellett idén először a webfejlesztő kategóriában is megmérettethetik magukat a fiatalok. 
A cél, hogy a technikumokban és gimnáziumban tanuló fiatalabb generáció képviselői is belekóstolhassanak a két nagy szakmai világverseny – a WorldSkills és a EuroSkills – hangulatába. Az informatikai technikumban érettségi előtt álló tanulóknak a Skills Junior jó felkészülés lehetőség is egyben a közelgő szakmai érettségire, így a 12.-es diákoknak különösen ajánljuk. 

Jelentkezési határidő: 2022. február 21. (hétfő) éjfél

Informatikai rendszerüzemeltető kategória
A versenyre az informatikai technikumokban 11. és 12. évfolyamon tanuló fiatalok nevezhetnek. 
A verseny témakörei: 

  • Hálózati ismeretek: A technikumok hálózati ismeretekkel foglalkozó tantárgyainak 10. és 11. évfolyamán tanult anyagára épülő tesztet, valamint hálózati szimulációs feladatot kell megoldani.
  • Linux ismeretek: Mivel ez a korosztály még nem tanult Linuxot eddig, ezért a jelentkezők számára egy online tananyagot biztosítunk, ami önállóan, néhány óra alatt átolvasható, megtanulható és begyakorolható. A tananyag beépített virtuális gépet tartalmaz, így a megszerzett ismeretek azonnal ki is próbálhatók a gyakorlatban. A verseny során kizárólag a tananyagban szereplő ismereteket kérjük számon, gyakorlati feladat elvégzését is igénylő teszt formájában. 
  • Windows ismeretek: Windowshoz kapcsolódó ismeretei mindenkinek vannak, de ezen a területen is szeretnénk egy kicsit túllépni a felhasználói szintű tudáson. A jelentkezők ehhez a területhez is kapnak néhány rövidebb felkészülési anyagot, ami segítségükre lesz a versenyfeladat megoldásában. 

További információ és jelentkezés: https://skillsit.hu/skills-junior-2022-informatikai-rendszeruzemelteto

Webfejlesztő kategória 
A versenyre a középiskola 9., 10., 11. és 12. évfolyamán tanuló fiatalok nevezhetnek. 
A verseny témakörei: 

  • HTML 5 
  • CSS 3 
  • JavaScript, jQuery 
  • Bootstrap 4, Bootstrap 5 

A fentieken túl a középdöntőben és a döntőben szükség lesz a Git, illetve a Github alapszintű ismeretére. Mivel ezt a területet valószínűleg kevesen ismerik, ezért a középdöntős versenyzők számára egy rövid, online “gyorstalpalót” is biztosítunk a versenyhez szükséges minimális ismeretek elsajátításához. 

További információ és jelentkezés: https://skillsit.hu/skills-junior-2022-webfejleszto
 

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »