Sikeresen lezajlott az Alföld Szakképző szervezésében az I. IT Essentials verseny

Az Alföld Szakképző és a HTTP Alapítvány közös szervezésében került megrendezésre első alkalommal az IT Essentials informatikai verseny. A debreceni döntőre 5 településről - Sopron, Győr, Budapest, Füzesabony, Kazincbarcika - 12 diák érkezett és mérte össze a tudását.

A kétnapos rendezvényen tesztfeladatokat és szimulációs gyakorlatot kellett megoldani, majd egy elképzelt szituáció szerint valódi hardver egységek konfigurálását végezték el a diákok. Bár az időjárás nem kedvezett a debreceni nevezetességek megtekintésének, az egyes fordulók közötti szünetekben Fokos utcai képzőközpont technikai berendezései - Cisco és Apple informatikai termek, megújuló energiaforrások felhasználása - nyűgözték le az érdeklődőket.

A verseny első három helyezettje:

  • Menyhárt Ákos - VKIF Reményik Zsigmond Gimnázium és SZKI, Füzesabony
  • Simon Attila - Addetur Alapítványi Gimnázium és SZKI, Budapest
  • Balog Péter - Irinyi János Szakközépiskola, Kazincbarcika

A rendezvénnyel párhuzamosan egy informatikai konferencia is zajlott. Az előadások témái a szeptembertől érvényben levő OKJ, informatikai képzések köré összpontosultak. Előadóként jelen volt térségünk legnagyobb IT munkaerőpiaci szereplője, az IT Services Hungary Kft is. A szakmai rendezvényen Hajdú-Bihar Megye informatikai képzést végző középfokú intézményeinek képviselői vettek részt.

A sikerre és a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők a következő években is szeretnék megrendezni az IT alapokat felölelő megmérettetés. A versennyel és szakmai nappal kapcsolatos további információk és képgalária elérhető az Alföld Szakképző honlapján . A verseny feladatai felkerültek a netacad.hu oktatói segédanyagai közé.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »