Készüljön az új OKJ bevezetésére! - Ingyenes oktatóképzés az Információtechnológiai alapok modul oktatásához

Napok vannak már csak hátra a 2012/2013 tanévből, az iskolák már az új tanévre készülnek. Küszöbön az új OKJ bevezetése, amely új kihívások elé állítja a informatikai szakmákat oktató intézményeket is. Szeptembertől az iparági minősítések követelményeihez illeszkedő tantárgyakat kell tanítanunk már a bejövő 9. és 13. évfolyamokon is. A "10815-12 Információtechnológai alapok" az informatikai szakmák egyik alapmodulja lesz, amelynek oktatásához a Cisco Hálózati Akadémia IT Essentials: PC hardver és szoftver tananyaga konyhakész megoldást biztosít, jelentősen megkönnyítve mind a tanulók, mind pedig az oktatók munkáját. A sikeres és minőségi oktatásnak a jó tananyag mellett azonban a felkészült oktató is feltétele. A HTTP Alapítványnál ebben szeretnénk az iskolák segítségére lenni, amikor Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakközépiskola oktatóképző központjával társulva ingyenes IT Essentials oktatóképzéseket hirdetünk.

Ahogy már korábbi hírleveleinkben, továbbképzéseinken is említettük, az új OKJ-ban szereplő 10815-12 modul mindkét tantárgya - az információtechnológiai alapok és az információtechnológiai gyakorlat - az új, 5-ös verziójú IT Essentials (ITE) tananyag használatával komfortosan és színvonalasan oktatható. Az ITE 5 tananyag az informatikai SZVK-k és kerettantervek követelményivel tejes mértékben kompatibilis. Aki ezen tananyag alapján tanítja az említett tantárgyakat, biztos lehet benne, hogy minden szükséges, a követelményekben megfogalmazott tartalmat érinteni fog.

Fontosnak tartjuk, hogy az ITE tananyag minél több iskolába eljuthasson, és a szakképzésből kikerülő diákok ezáltal is naprakészebb tudással rendelkezzenek a tanulmányaik befejezésekor. Ennek érdekében a HTTP Alapítvány és a győri Jedlik Szakközépiskola – mint hivatalos Cisco Oktatóképző Központ (Instructor Training Center – ITC) – egy-egy ingyenes, 6 napos oktatóképzést tart. – tervezetten kétszer 3 napban – augusztus végén, még az új tanév megkezdése előtt. Külső támogatások függvényében reményeink szerint további tanfolyamokra is sor kerülhet még ezeken felül. Az oktatóképzések támogatásával az eddig kizárólag CCNA kurzusokat oktató akadémiák számára az IT Essentials bevezetése semmiféle költséggel nem jár. Szeretnénk biztatni az akadémiákat, hogy ahol még nem folyik IT Essentials képzés, vagy várhatóan nem lesz elegendő oktatójuk a jövő évi képzéseikhez, éljenek a lehetőséggel és jelentkezzenek a képzésekre. A tanfolyamokat, már a részleteket is feltüntetve, június 10-én szeretnénk meghirdetni - egyben indítani a rájuk történő regisztrációt -, amelyről majd külön levélben is értesítést küldünk. Az oktatóképzés 60 órás pedagógus-továbbképzési akkreditációval is rendelkezik. A jelentkezéseket a létszámkeretek eléréséig, beérkezésük sorrendjében tudjuk fogadni.

Az ITE 5 tananyag jelenleg csak angol nyelven érhető el, de fordítása a HTTP Alapítvány koordinálása mellett, számos oktatókolléga bevonásával jelenleg is gőzerővel folyik és remélhetőleg a nyár végére be is fejeződik.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »