CCNP tananyag

A CCNP a Cisco Hálózati Akadémi legmagasabb szintű, professzionális tananyaga. Elsősorban a felsőoktatásban résztvevő, informatikai mérnöki tanulmányokat folytató hallgatók számára ajánlott. 

Alapadatok

Előképzettség

A képzés ugyan érvényes CCNA vizsga nélkül is elkezdhető de teljes értékű CCNA tudást feltételez. A  CCNP szakmai minősítés megszerzésének a sikeres CCNP vizsgák letétele mellett érvényes CCNA vizsga is feltétele. A három CCNP kurzus akár egyenként (célirányosan) is elvégezhető de a leghatékonyabb út a "CCNP ROUTE",  "CCNP SWITCH", "CCNP TSHOOT" sorrend.

A CCNA Security tananyag bemutatása

A Cisco CCNP v.6 tananyaga 3 önálló kurzusból ("CCNP ROUTE",  "CCNP SWITCH", "CCNP TSHOOT") áll. A kurzusok (szemeszterek) elvégzését követően a hallgató felkészültté válik a CCNP szakmai minősítés vizsgáinak letételére. A CCNP képzés a CCNA kurzusokra épül, és bonyolultabb hálózati rendszerek tervezésével, konfigurálásával, diagnosztizálásával és hibaelhárításával foglalkozik. A képzés során a hallgatók a nagyvállalati (nagy intézményi) hálózatok (max. 1000 végpont) kiemelt szakterületeivel ismerkednek meg. A képzés a nagyvállalati hálózati rendszergazda, támogatási feladatokat ellátó hálózati mérnök, rendszermérnök, telepítési mérnök feladatkörök betöltésére készít fel. 

A CCNP szemeszterek témakörei

CCNP
  1. CCNP ROUTE: IP-alapú forgalomirányítás megvalósítása
  2. CCNP SWITCH: IP-alapú kapcsolás megvalósítása
  3. CCNP TSHOOT: IP-hálózatok üzemeltetése és hibajavítása

A tananyag hivatalos, angol nyelvű oldalának elérhetősége: https://www.netacad.com/web/about-us/ccnp

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »