infoTanárium foglalkozás - 2024. február 22.

Február 22-én egy rendhagyó iNFOTANÁRIUM foglalkozásra hívtunk titeket.

A foglalkozás első felében a korábbiakhoz hasonlóan megosztottuk veletek a legfontosabb híreket, aktualitásokat.  Szó volta skillsforall migráció legfrisebb híreiről, az Informatikai Oktatási Konferencia 2024 rendezvényünkről, az oktatói továbbképzések kapcsán felmerülő változásokról, valamint arról, hogy milyen anyagok segíthetik munkátokat az ITMP Klubon belül.

A második részben a közvetítést befejezve az "ITMP Klub Cafe"-ban egy webex meeting keretében vártunk titeket és nagy örömünkre igen sokan vettetek részt a közös gondolkodásban, a mindennapi munkátok során felmerülő problémák, helyzetek őszinte kibeszélésében. 

infoTanárium foglalkozás - 2023. december 14.

December 14-i évzáró iNFOTANÁRIUM foglalkozásunkon tartottuk a hazai Cyber Cup verseny sorsolását, melyen értékes ajándékok találtak gazdára.

A foglalkozáson bemutattuk a nemzetközi Cyber Cup verseny döntőjében fantasztikus sikert elért pécsi csapatot, Gyurák Gábor a Pécsi Tudományegyetem Cisco Akadémiájának oktatója mesélt a kampányról, a felkészülésről és a döntőröl. Múlt havi podcast premierünkön a EuroSkills-en elért „Európa legjobbja” cím apropóján Sisák Zoltán segítségével ismerhettük meg  Csőke Jánost. A mostani adásban jött a visszavágó: az egykori tanítvány kérdezte egykori mesterét szakmai életútjáról, a HTTP Alapítványról és nem utolsósorban a szakmai versenyek 15 évének kihívásairól, tapasztalatairól és sikereiről.  ​Végül Reményi Zoltántól kaptunk egy kis összefoglalót arról, hogy mi változott a november végén megjelent KKK-kban.

infoTanárium foglalkozás - 2023. november 23.

November 23-i iNFOTANÁRIUM foglalkozásunkon a most induló podcast sorozatunk első részében  Sisák Zoltán beszélgetett Csőke Jánossal az iskolai évekről, az első versenyekről és sikerekről, a későbbi kihívásokról és a „Best in Europe” díjról. Híreinkben szó volt a Cisco Hálózati Akadémia netacad.com és Skills for All platformjainak összeolvadásáról, legújabb OTR képzéseinkről, valamint a hazai Cyber Cup verseny pillanatnyi állásáról. A nyár folyamán a szakképzésben bekövetkező jogszabályi változások alapján a programtanterv jövőbeni szerepe kérdésessé vált. Reményi Zoltán segítségével áttekintettük a jogszabályi hátteret, Markovich Lászlótól pedig útmutatást kaptunk, hogy mit kezdhetünk a PT egy már elavult témakörével, a VTP protokollal.
Végül a közelmúltban megrendezett Tech4Study konferencia kapcsán Jágri Ilona beszélt arról, hogy az iparágban dolgozó cégek milyen szerepet vállalhatnak az informatika és műszaki oktatás támogatásában.

infoTanárium foglalkozás - 2023. október 26.

Október 26-án tartottuk az idei tanév első infoTanárium foglalkozását, melyen Sisák Zoltán tartott élménybeszámolót a soha nem látott sikereket elért magyar EuroSkills csapatról és a versenyről, valamint szó volt a most induló nemzetközi és hazai Cyber Cup versenyről is.
Virga Krisztától kaptunk egy kis segítséget a megújult OTR felület használatához, majd Reményi Zoltán foglalta össze a tavalyi évben elindult Python Akadémia rendszer változásait.
Végül, de nem utolsó sorban egy nagyon izgalmas előadást tartott nekünk Kökény Tamás, a Bobcats Codig technológiai vezetője a mesterséges intelligenciával rendelkező eszközök mindennapi életünkre és munkánkra gyakorolt hatásáról.

Értékes díjakkal indul a Cisco Hálózati Akadémia nemzetközi CyberCup versenye!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Cisco Hálózati Akadémia európai regionális CyberCup versenyére!

A verseny alapja a "Skills for All" platformon elérhető "Introduction to Cybersecurity" (Bevezetés a kiberbiztonságba) című 6 órás tananyag frissített változata. A fő cél, hogy növeljük a diákok és a társadalom kibertudatosságát.

25 éves a Cisco Hálózati Akadémia Magyarországon

A magyarországi Cisco Hálózati Akadémia idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. 2023. június 8-án a Budapesti Műszaki Egyetem I épülete adott otthont a NetAcad 25 éves születésnapi programjának, melyen több, mint 200 akadémiai oktató és jeles informatikai cégek vezetői vettek részt.

Oldalak

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »