Beszéljünk róla! - Rendhagyó infoTanárium június 7-én!

Elérkezett a tanév utolsó infoTanáriuma, melyet rendhagyó időpontban és formában tartunk meg. Június 7-én, kedden várunk benneteket virtuális kávézónkban, az ITMP Klub Cafe-ban.

Egy mindannyiunk számára kihívásokkal teli tanéven vagyunk túl, ezért úgy gondoltuk, hogy a megszokott keretektől eltérve, szakmai előadások helyett egy kötetlen, személyes hangvételű beszélgetésre hívunk benneteket. Egy olyan eseményt tervezünk, ahol tabuk nélkül, nyiltan feltehetitek kérdéseiteket nekünk vagy egymásnak, és őszintén elmondhatjátok véleményeiteket, tapasztalataitokat és ötleteiteket.

Megvannak a EuroSkills 2023 nemzeti válogatóinak győztesei

2022. április 25-27. között a Szakma Sztár Fesztivál adott helyet a EuroSkills 2023 nemzeti válogatók döntőinek. A kétnapos verseny során az informatika terület képviseletében a webfejlesztők és informatikai rendszerüzemeltetők mutatták meg, hogy mi mindenre képesek.

IOK 2022 – Informatikai Oktatási Konferencia

Idén tizedik alkalommal rendezi meg a HTTP Alapítvány a Pannon Egyetem Műszaki Informatika Karával partnerségben informatika oktatással foglalkozó konferenciáját az IT képzésben dolgozó oktatók és vezetők, valamint kormányzati szervek, szakmai szervezetek és cégek képviselői számára.

Nagy örömünkre a tavalyi online konferenciánk után az ideit már hibrid formában rendezhetjük meg, így 150 fő számára biztosítani tudjuk a személyes részvételt is.

Jelentkezz! - EuroSkills 2023 nemzeti válogatóversenyek az informatikai rendszerüzemeltető és a webfejlesztő szakmákban

A Skills IT konzorcium - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint szakmai partnereivel – 2022. február és április között rendezi a EuroSkills St Petersburg 2023 verseny nemzeti válogatóját az informatikai rendszerüzemeltető, valamint a webfejlesztő kategóriában. A válogatóversenyeken kiderül, hogy ki képviselheti Magyarországot a szentpétervári szakmai Európa-bajnokságon a fenti két szakmában.   

A versenyre azok a fiatalok nevezhetnek, akik 1998. január 1-jén vagy az után születtek. Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez az alább részletezett témakörökben alapszintű jártasság szükséges. 
További információ és jelentkezés: https://skillsit.hu/euroskills-2023-valogato 

Indulnak a Skills Junior 2022 szakmai versenyek!

A HTTP Alapítvány immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Skills Junior informatikai versenyt középiskolában tanuló diákok számára. A már hagyományosnak tekinthető informatikai rendszerüzemeltető mellett idén először a webfejlesztő kategóriában is megmérettethetik magukat a fiatalok. 

A cél, hogy a technikumokban és gimnáziumban tanuló fiatalabb generáció képviselői is belekóstolhassanak a két nagy szakmai világverseny – a WorldSkills és a EuroSkills – hangulatába. Az informatikai technikumban érettségi előtt álló tanulóknak a Skills Junior jó felkészülés lehetőség is egyben a közelgő szakmai érettségire. 

További információ és jelentkezés: https://skillsit.hu/

infoTanárium foglalkozás - 2022. január 27.

Január 27-én, csütörtökön tartottuk évkezdő infoTanárium foglalkozásunkat, melyen új és régi sorozatokkal vártunk titeket.

Folytattuk az új CCNA1 tananyagot bemutató sorozatunkat, ismét jelentkeztünk a legfrissebb szakmai záróvizsga információkkal, és az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető záróvizsga dokumentáció részeként a vizsgaremek rövid, angol nyelvű bemutatójához is segítséget nyújtottunk.

Útjára indítottunk két új sorozatot is: Packet Tracer activity készítő sorozatunk első foglalkozásán Markovich László vezetett be minket az activity készítés alapjaiba, az első "Hogyan tanítsuk? - Hálózatok programozása és IoT" előadáson pedig Szijjártó Lászlótól kaphattunk egy rövid áttekintést a végzős technikumi évfolyamon megjelenő "Hálózatok programozása és IoT" tantárgyról.

Mindezeken túl szó volt az oktatók továbbképzési rendszeréről és a szakmai záróvizsgák szoftverlistáiról.

Oldalak

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »