Informatikai Oktatási Konferencia 2023

A HTTP Alapítvány és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar közös szervezésében 2023. március 18-án került megrendezésre az Informatikai Oktatási Konferencia (IOK 2023), ami egyben a magyarországi Cisco Hálózati Akadémiai rendszer éves akadémiai napja is volt. A konferencia a Magyar Telekom Székházban személyesen, és a HTTP Alapítvány által fejlesztett felületen keresztül online formában zajlott. A konferencia célja az informatika oktatás aktuális kérdéseinek megvitatása és a szakmai közösség erősítése volt.

A konferencián több mint 200 fő vett részt személyesen, és közel 900 fő csatlakozott online. A résztvevők között voltak az IT képzésben dolgozó oktatók és vezetők, valamint kormányzati szervek, szakmai szervezetek és cégek képviselői.

A konferencia programja öt fő témakört ölelt fel: a Cisco Hálózati Akadémia elmúlt 25 évét és tervezett jövőjét, a mesterséges intelligencia oktatásra gyakorolt hatását, a digitális kultúra tantárgy aktualitásait és méréseit, valamint a szakképzési-, illetve felsőoktatási rendszer lehetőségeit. A délelőtt során plenáris előadások hangzottak el ezekről a témákról, majd az ebéd után három helyszíni és egy online szekcióban folytatódott a tanácskozás.

A konferencia kiemelt előadói között volt Dalos Ottó ügyvezető (Cisco Magyarország), Armand Gilles Lebois regionális menedzser (Cisco Networking Academy), Raquel Martinez Europe Technical Manager (Cisco Networking Academy), Szabó Péter ügyvezető igazgató (Microsoft Magyarország), Kiss Gergely elnök (Attrecto Next Tech Digital Solutions), Charaf Hassan dékán (BME-VIK), Sisák Zoltán elnök (HTTP Alapítvány), valamint több neves egyetemi oktató és kutató.

Armand Gilles Lebois és Raquel Martinez (Cisco Networking Academy) előadásaiból megtudhattuk, hogy a Cisco Hálózati Akadémia elmúlt 25 évében milyen eredményeket ért el a program, és milyen változásokra lehet számítani. Ezek között kiemelten szerepelt a kiberbiztonság oktatásba építése, valamint a Skills For All mindenki számára elérhető rugalmas, online informatikai képzései.

A konferencia sikeresen összefogta az informatika oktatás iránt érdeklődő vagy abban tevékenykedő szereplőket, bemutatta az új trendeket és kihívásokat, valamint inspirálta a résztvevőket a további fejlődésre és együttműködésre.

Az IOK 2023 konferencia fő támogatói: Microsoft Magyarország, Magyar Telekom Nyrt.

Az InfoTanár Mentor Program fő támogatója: Aliz

Együttműködő partnerek: Cisco Magyarország Kft., Cisco Networking Academy, Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar, ELTE Tanító-és Óvóképző Kar

A konferencia honlapja: https://iok2023.http-alapitvany.hu

Az előadások elérhetőek a konferencia virtuális központjában: iok-vkk.http-alapitvany.hu

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »