EuroSkills2018 sikerek

Szeptember 26-a és 28-a között Budapesten zajlott a szakmák Európa-bajnoksága, az EuroSkills 2018. A 3 napos versenyen 28 ország 530 versenyzője 37 szakmában mérte össze tudását. A remekül sikerült rendezvényen a magyar versenyzők kiemelkedően szerepeltek, összesen 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz és 8 kiválósági érmet gyűjtöttek be.

Az informatikai rendszerüzemeltető szakmában Orodán Tamás és Déri Levente negyedik helyezést ért el, és ezzel együtt a csapat a kiválósági érmesek közé is bekerült. A webfejlesztőknél Balogh Ákos ezüstérmet szerzett.

A HTTP Alapítvány a kezdetektől a skills versenyek elkötelezett támogatója. 2007. és 2016. között a rendszerüzemeltető verseny hazai szponzoraként szervezte a válogatóversenyeket és biztosította a kiválasztott versenyzők eredményes felkészítését. A 2017 WorldSkills óta már a webfejlesztő szakma is az alapítványhoz tartozik.

A három IT-s versenyző a tavalyi Szakma Sztárt követően elkezdte a felkészülést, idén áprilistól pedig gyakorlatilag beköltöztek az alapítvány által biztosított tréning szobába, ahol egészen a mostani versenyig nagyon intenzív munka folyt. A felkészítésben részt vett Csőke János, a rendszerüzemeltető szakma szakértője, Szirják Csaba, webfejlesztő szakértő és Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 „Azt gondolom, hogy Európa második és negyedik legjobbjának lenni nem szorul magyarázatra. A fiúk mindent megtettek a jó szereplésért és ennek meg is lett az eredménye. Büszkék vagyunk a rendszerüzemeltetőkre, akik csak kevéssel maradtak le a dobogóról. Annak pedig külön nagyon örülünk, hogy annak ellenére, hogy még viszonylag kevés tapasztalattal rendelkezünk a webfejlesztőknél, ebben a szakmában az EuroSkills debütálásunk rögtön egy ezüstérmet hozott.” – mondta Sisák Zoltán, a webfejlesztők szakma szakértője.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »