Cisco Webex Board a magyar informatikai szakképzésben

Különleges, tanulást segítő informatikai eszközök átadójára került sor 2018. szeptember 18-án a Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban. A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum és tagintézményei, valamint a HTTP Alapítvány megállapodása keretében az Alapítvány 3 db Cisco Webex Board eszközt bocsátott a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum rendelkezésére. A Centrum érintett tagintézményei a Bláthy Ottó Títusz Informatikai Szakgimnázium, a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnázium, és az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola.

A megállapodás egy évre szól, ez alatt az idő alatt lehetőség nyílik megvizsgálni, hogy a hazai szakképzésben hogyan lehet alkalmazni az együttműködéses technológiákat és a világ egyik legmodernebb együttműködési platformját.

Az egyéves teszt-periódus során a szakképzés modernizálása jegyében tervezik közös foglalkozások szervezését, az órarendek összehangolásával. Így a szakmai előadásokra távoli iskolákból, tantermekből is becsatlakozhatnak a tanulók. Az eszköz komoly fejlődést hozhat az oktatáson belüli kommunikációban, hiszen a digitális platform lehetőséget ad a valós idejű kommunikációra úgy a diákok, mint a tanárok és a diákok között is, például chat formájában. A tanulók kipróbálhatják, a digitális tananyagfejlesztést, készíthetnek videókat, amelyeket megoszthatnak egymással. Kiemelt szerephez juthat a csapatmunka. A projekt alapon szerveződő tanulói csoportok a legmodernebb kommunikációs formák segítségével dolgozhatnak: üzenetküldés, hang- és videohívás és a whiteboard funkció segítségével minden résztvevő egyidőben hozzáférhet és szerkeszthet anyagokat. 

Az ünnepélyes átadó házigazdája Reményi Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnökhelyettese volt. Az eseményen beszédet mondott Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, dr. Molnárné Rénes Éva, a BMSZC főigazgatója , Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Dalos Ottó, a Cisco ügyvezető igazgatója.

A helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy fejleszteni kell a hálózatokra épülő gondolkodásmódot, és az együttműködés, a kreativitás kiteljesedése felé kell vinni az oktatást. Ez jelenti az új technikák, technológiák megismerését és felhasználásának elősegítését is. Pölöskei Gáborné szerint a szülőknek és az általános iskolai pedagógusoknak is tudniuk kell, hogy egy szakgimnázium alternatív lehetőség a legjobb gimnáziumokkal szemben is; mint felszereltségben, mint a szolgáltatás minőségében. 

Az Újpest TV tudósítása az eseményről.

 

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »