A WorldSkills 2019 középdöntő eredményei

Március 3-án a Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2018 rendezvénnyel párhuzamosan lezajlott a WorldSkills 2019 magyarországi válogatójának középdöntője vállalati rendszerüzemeltető kategóriában. A versenyen, az online fordulóban legjobban teljesítő, 12 fiatal reménység mérte össze tudását.

A középdöntő során virtualizált, funkcionalitásban és felhasználásban a valós eszközökkel mindenben megegyező hálózati környezetben és szerver valamint kliens számítógépeken dolgoztak a versenyzők.

A feladat egy kisebb cég alap informatikai infrastruktúrájának megvalósítása volt. Nem titok, hogy ennek a rendszernek a kiterjesztése, nagyvállalati rendszerré történő fejlesztése lesz a továbbjutók feladta a döntőben. A verseny során olyan megoldásokat és technológiákat kellett a résztvevőknek használniuk, melyek az iparban is megtalálhatóak és valós elvárásként merülhetnek fel egy informatikai rendszerüzemeltetővel szemben.

A WorldSkills 2019 – IT Network Systems Administration Nemzteti Válogatóverseny döntőjébe hatan jutottak:

  1. Mészáros Dániel (Szolnoki Műszaki SZC Pálfy- Vízügyi Szakgimnáziuma)
  2. Mészáros Bálint (DSzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma)
  3. Palik Bence Dávid
  4. Dér Ádám (BMSzC Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnáziuma)
  5. Séley János (BSzC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
  6. Baranyai Richárd (DSzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma)

A középdöntőből továbbjutott 6 versenyző április 23. és 25. között a Szakma Sztár rendezvényen megrendezésre kerülő döntőben csap ismét össze. A döntőn legjobban szereplő két versenyzőt további megmértetések elé állítjuk. A kb. 6 hónapos időszak elsősorban otthoni feladatmegoldásból, a HTTP Alapítvány szakmai partnereinél töltött rövid gyakorlatból és nemzetközi szakmai tanúsítványok tudás anyagának elsajátításából fog állni. Ezen 6 hónap után fogjuk közülük kiválasztani azt a véleményünk szerint szakmailag és mentálisan is legrátermettebb személyt, aki Oroszoroszágban képviselheti majd szakmája legjobbjaként Magyarországot.

Gratulálunk a 6 döntőben jutott versenyzőnek és a felkészítő iskoláknak, tanároknak! Szurkoljunk együtt a fiataloknak a döntőben! Találkozzunk április végén a Hungexpon!

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »